Behandelingen

Alldaring Reflexology -  jouw voetreflex specialist in Amsterdam.

Neuroreflexologie

Deze behandeling, ook wel genoemd Neuro-reflexzonetherapie, richt zich op reflexpunten die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Het doel is om het lichaam de kans te geven de balans te herstellen.

Voor wie?

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek en behandelwijze, ontstaan vanuit de voetreflexologie. Deze behandeling is onder andere inzetbaar bij:
pijnklachten van het bewegingsapparaat
spijsverteringsklachten
krampen
ademhalingsklachten
aangezichtsverlamming
chronische pijnklachten

Hoe werkt neuroreflexologie?

Neuroreflexologie werkt via de reflexzones van de zenuwen op de voet. Het is een energetische en holistische therapie waarbij ervan uit wordt gegaan dat lichaam, geest en ziel één geheel zijn. Neuroreflexologie richt zich op één focuspunt “de meest pijnlijke plek in de reflexzone die correspondeert met de klacht”. Het is als het ware een “laserstraalbehandeling".

Wat gebeurt tijdens de behandeling? 

Neuroreflexologie, ook wel genoemd Neuro-reflexzonetherapie, richt zich op reflexpunten die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem de zenuwbanen bewerkt en blokkades opgespoord. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk (bot op bot) en die druk wordt een bepaalde tijd vastgehouden. Wanneer een zenuw geblokkeerd is, kan dit soms pijnlijk zijn. Vooral de duur van de pijn tijdens het toepassen van druk geeft informatie over de toestand van de betreffende zenuw. Daarnaast worden er tijdens de behandeling harmoniserende grepen toegepast om de golf van reactie weer tot rust te laten komen.

Wat is het doel?

Het doel van Neuroreflex-zonetherapie is om door het activeren van de betreffende zenuwbanen de zenuw te stimuleren om informatie door te laten stromen, waardoor het lichaam de kans krijgt de balans te herstellen. De therapie is zeer doeltreffend; in de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al een verbetering. De ervaring leert echter wel dat hoe langer de periode van pijn geweest is, hoe meer tijd het zal kosten om de pijn te laten verdwijnen.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsorganisatie CAT en sta in het VEKTIS-register.