Behandelingen

Alldaring Reflexology -  jouw voetreflex specialist in Amsterdam.

Voetreflexologie

Ben je toe aan ontspanning of heb je last van pijn, stress of moeheid? Voetreflexologie kan bij zeer veel verschillende klachten verlichting brengen en ondersteuning geven.

Voor wie?

Ben je toe aan ontspanning en vind je het fijn als iemand je voeten masseert? Of heb je bijvoorbeeld last van éen van deze klachten? Denk dan eens aan een voetreflexbehandeling.
veel hoofdpijn
stress
vermoeidheid
darmproblemen
indigestie
slecht slapen
concentratieproblemen
verminderde weerstand
long covid

Voetreflexologie kan bij zeer veel verschillende klachten verlichting brengen en ondersteuning geven.

Hoe werkt voetreflexologie?

Voetreflexologie heeft als uitgangspunt dat de zones op de voeten de zones in het lichaam weerspiegelen. Een behandeling bestaat uit het druk uitoefenen op de reflexzones van de voeten en dus op die manier de overeenstemmende zones in het lichaam te behandelen.

Het doel is om pijn en stress te verlichten, de doorbloeding en het energieniveau te verbeteren en het zelf-genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in de organen en weefsels zorgen er namelijk voor dat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd, met als resultaat dat de klachten verminderen.

Incidenteel kan het gebeuren dat zich eerst een lichte verergering van de klachten voordoet. Deze kan zich op verschillende manieren manifesteren, b.v. transpireren, huilen, naar dromen of verandering in ontlasting en urine. Maar uiteindelijk zal een voetreflexbehandeling een sterk ontspannend en opbouwend effect op het lichaam hebben.

Hoe is de behandeling opgezet? 

Bij de eerste behandeling wordt een uitgebreide intake gedaan. Op basis daarvan stel ik een behandelplan op en bepaal ik samen met de cliënt een doelstelling voor de lange of korte termijn. Deze eerste behandeling duurt daarom ongeveer anderhalf uur.

Opvolgende behandelingen duren ongeveer een uur. Behandelingen voor jonge kinderen zijn korter. Ook bij sommige zwangerschapsklachten kan de voorkeur uitgaan naar een korte behandeling. Afhankelijk van de aard en duur van de klacht, maar ook van de reacties op de behandeling, evalueer ik na zo’n 3 à 4 behandelingen samen met de cliënt de vorderingen en bespreken we het vervolg van de behandelingen.

Ontspanning & preventie

Heb je geen klachten dan ben je uiteraard ook welkom voor een ontspannende massage van de voeten, als een verwenmoment voor jezelf en je voeten. Een ontspannende voetmassage heeft een goede preventieve werking. Eén behandeling per 4 tot 6 weken is in principe voldoende als een soort onderhoud. Het is natuurlijk altijd mogelijk om met meer regelmaat langs te komen. 

Aanvullende methodes

In mijn praktijk behandel ik cliënten met een breed scala aan klachten.  Naast het behandelen door reflexologie op handen, onderarmen, voeten, onderbenen, oren en hoofd maak ik zo nodig en in overleg, ook gebruik van andere technieken op het lichaam, zoals het bewerken van acupunctuurpunten en eenvoudige cranio-sacrale therapie. 
Voetreflexmassage kan heel goed samen met al bestaande reguliere behandelmethodes. Het vervangt echter geen arts of medicijn. Ben je onder behandeling van een arts of specialist, overleg dan met hen of ze geen bezwaar hebben tegen de voetreflextherapie naast de bestaande behandeling. 

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsorganisatie CAT en sta in het VEKTIS-register.